Tuesday, 17 February 2009

Një Emër që i mungonte Miqve të Fjalës së Lirë
nga Arqile GjataVetëm fotografia e derdhur në corrikolumin e shkrimit '' Mjekra e kryeministrit'' fletë shumë më tepër se vet ai corrikolum i paraqitur nga dikush . Ajo fotografi është pamja vizive e mbështjell me forcën krijuase të formuar në vite, të Intelektualit të kompletuar dhe njeriut me sy depërtues kryeneç (siç thotë I.Kadare për Lazaratasit ), por aq shumë ëngjëllor dhe shpirt kamur .
Ajo fotografi është Emri që i mungonte Miqëve të Fjalës së Lirë ...
I . Boba e njoh shumë mirë...Ai është një krijues me vlera, që rallë e ndesh në jetë . Iljazi është një penë që di të qëndisë dhe kuvendon në shumë gjini të artit të të shkruarit . Ai shkruan dhe krijon dhe në gjuhë të tjera si në italishtë, rusishtë dhe greqishtë.Tani Miqtë e Fjalës së Lirë do të njihen më mirë me biblografinë e I.Boba .Iljazi është nga ata Miq, nga ata Krijues dhe artdashës që gjithëçka e ndan me miqë e shokë . Ai është një mik i përvëluar për të respektuar dhe dashur çdo njeri me sinqeritetin më sublim .
U lumturova që e pash dhe e lexova Iljaz Bobaj në M.P.I

Me respekt Arqile V Gjata Athinë 17-2-2009
Fjala e Lire - Free Speech

No comments: