Tuesday, 7 April 2009

Fjalë poetike për zhgënjimin

Prof. Alfred Uçi


Rreth vëllimit poetik “Lojë shahu në shekullin XXI” i poetit Petraq Risto

Stëgjyshi Abel mijëra vjet vërtitet gjykatave me dëshmi të reja krimi
Sa pranë janë fjalët krim dhe krimb!
Sa pranë janë fjalët hi dhe himn!


Kam në dorë përmbledhjen poetike të autorit Petraq Risto me titull “Lojë shahu në shekullin XXI”, botim i vitit 2004. Shahu është shpikur në shkretëtirë e dashur/jo për luftë, për dashuri./Çdo mëngjez marr një gur shahu në xhep (të bardhin)/dhe ti dashuria ime çdo mëngjes/ një gur shahu merr me vete (të ziun)/dhe zbresim në Tiranën tonë me kuadrate:/skakierë gjigande ngjyrëmiu.Nuk dua të hyj në analizë të çdo poezie, e cila më ka dhënë një kënaqësi të veçantë estetike. ...lexo me shume tek


Fjala e Lire - Free Speech

No comments: