Thursday, 28 July 2011

GJURMËVE TË FJALËS

 Engjell Koliqi
GJURMËVE TË FJALËS

Në regjimin tonë
Flitet vetëm për dashurinë
Dhe
Gjurmëve të fjalëve t’ëmbëla
Rrjedh shumë mjalt dashurie
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

Ç’PREJ SE KANË ARDHUR

Në tokën time
Sillen me teket e tyre të çuditshme
Prepotentë
Përzihen në të gjitha lëvizjet
Jetën duan të na e drejtojnë
Sipas erërave t’intereseve të tyre
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

NË RRUGËN E ZEMRËS

Marshojmë me mbretëreshën
Nën flamurin e kënaqësisë
Duke kënduar
Këngët më të bukura të dashurisë
Përpara!
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

NË MUAJIN E PRANVERËS

Me shumë sakrifica
Dhe me përkushtim të vendosur
Kemi hyrë në muajin e jetës
Në pranverën tonë të jetës
Realizojmë ëndërrat
Dhe nisim krenarë
Rrugën e amshuar
Të dashurisë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ME NDËRGJEGJE

Gjithçka bëjmë
Në procesin e dashurisë
E bëjmë me ndërgjegje
Dhe me vetëdije të plotë
-
Përpara!
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

TËRËSI DASHURIE

Kudo në regjimin tonë
Përzihet mirësia
Me solidaritetin
E duam mirë njëri-tjetrin
Gjithë kësaj
Dashuri i thonë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ME NOTA DASHURIE

Të gjitha këngët e kremtes sonë
Këndohen
Me nota dashurie
Sot
Dhe në amshim
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

REDUKTIME

Derisa në shumë relieve të kësaj bote
Reduktohet dashuria
Dhe të drejtat e njeriut
Në Dardaninë time
Reduktohen urrejtjet
Dhe të këqijat
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ME GJYSHIN

Me më të bukurat përralla
Dhe me fakte historike
Jemi nisur
Dhe vazhdojmë
Rrugës së amshuar
Të dashurisë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ZEMRA ME GUXIM

Për këta hapa tanë
Me vendosmëri dashurie
Plot guxim
Ka folur zemra
Dhe po shijojmë bashkë
Nektarin e mrekullueshëm
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

BRENDA DËSHIRËS

Shpërthejnë t’ëmbëlat këngë
Me zjarrin e ëndërrave të dashurisë
Ne veprojmë
Dhe kremtojmë
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

DITË E SHENJTË

7 Marsi i bekuar
Për mbarë kombin tonë
Është ditë historike
Shumë e madhe
Ditë e shtrenjtë
Dhe e shenjtë
Kjo Dita e Mësuesit
Që na thërret
T’i hapim sytë
Mendjen e zemrën
Drejt horizonteve të diturisë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

SË PARI FLASIM

Në çdo nismë të dashurisë
Me mbretëreshën
Së pari flasim
Merremi vesh
Dhe fillojme veprimet
Në aktet e shenjta
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ME SY DASHURIE

I shohim të gjitha çështjet
Dhe hallet
Ditët e mëdha të kremteve
Dhe ditët e vështira
Gjejmë bashkë
Shtigjet e lirisë
Për në parajsën e lumturisë
Botën ndrisim
Me rreze kënaqësie
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

NËN RREZET E PARA

Me të lumen mbretëreshë
Kemi marrë vendimin historik
Dhe kemi filluar
Me aktin e parë
Të dashurisë
Në hapje të ditës së re
Të historisë
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

TA THEMI TË VËRTETËN

Të mos ngutemi o njerëz
Me mendime e supozime
Historia e mirëfilltë bëhet
Vetëm me të vërteta
Prandaj të jemi të kujdesshëm
Dhe të saktë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

TEJ MENDIMEVE

Rrjedhin fjalët
Me ëmbëlsi
Si nektar dashurie
Pastaj fillojnë praktikisht
Aktet e bekuara
Dhe të shenjta
Të së lumes dashuri
Përpara
Me solidaritet
Deri në lumturi!
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

KUR DUAN...

Bëhen të fuqishëm
E të pashëm
Në çdo hap të mirësisë
Dhe të dashurisë
Me solidaritet
Dhe me njerëzi
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ME VENDIM ZEMRE

Zogëzën time t’ëmbël
E sjell në fron
Dhe e kurorëzoj
Mbretëreshë dashurie
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

MOTI YNË

Tashmë e dijnë të gjithë
Në mbarë botën
Se ky mot i bukur
Plot ëmbëlsi dashurie
Është i yni
Dhe vetëm i yni
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

BRENDA AFTËSISË

Secili të angazhohet
Deri në pikën e fundit të fuqisë
T’i kontribuojmë
Me trup e me shpirt
Dashurisë
!!!
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

MBAS FJALËS SË MIRË

Me rregulla dashurie
Fillojnë edhe aktet e mira
E tërë ëmbëlsia e dashurisë
Bëhet ushqim i njerëzisë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

NË RADHËN E PYETJEVE

Më dërgojnë nëpër shekuj
Në të gjitha vitet
Dhe në të gjitha stinët
Në kremtet historike
Dhe në luftërat heroike
Të lirisë
Për çaste dashurie
Detaje më kërkojnë
Edhe për qëllime lumturie
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

KA FOLUR HISTORIA

Në Stubllën time martire
Shekuj më parë
Ka folur dhe ka shkruar
Historia
Me t’arta germa
Të shqipes së bekuar
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

KËTU JEMI NE

Në botën tuaj bëni ç’të duani
Por kujdes
Këtu është bota jonë
Jemi ne
Me të gjitha vendimet historike
Flet besa
Dhe dashuria
Lulëzon shpresa
Dhe liria
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ISHIN ATA...

Për të gjitha vështirësitë
Dhe vuajtjet
Ne nuk ndjehemi fajtorë
As shkaktarë
Ishin ata
Që i nisën të gjitha
Dhe i shkundën retë e zeza
Ishin ata që ndollën
Vdekje dhe tragjedi
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

MIRË DHE KEQ

Në çdo pikë pushimi
Ndërmjet veprimeve të përditshme
Bisedojmë
Dhe vlerësojmë
Çdo hap
Dhe çdo lëvizje
Mirë
Ose keq
Nuk devijojmë dot
Nga realiteti
Ashtu siç është
Edhe e shprehim
...
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

NUK NGUTEMI NE

Në të gjitha proceset
Dhe në problemet historike
Për të gjitha gjërat
Të gëzimit dhe të vuajtjeve
Ecim ngadalë
Kurrë pa u ngutur
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

SHKOJMË LARG

Mbi krahë dashurie
Fluturojmë
Qiejve të lumturisë
Shkojmë larg
Deri në amshim
!!!
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

ME PARIME DASHURIE

Hapim çdo ag
Sipas thirrjeve t’ëmbëla
Të ëndërrbardhave
Dhe mbyllim çdo muzg
Të të gjitha ditëve
T’epokës së bekuar
Të lirisë
Dhe të dashurisë
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

MËSUES E NXËNËS

Sot është ditë e madhe
Të gjithë janë në kremte
Mësues e nxënës
Premtojnë
Dhe zotohen
Me vullnet të plotë
Me mendje e me zemër
Njëmijenjë mrekulli
Do i bëjnë
Në çdo ditë
Të çdo stine
Për veten e tyre
Për shoqërinë
Dhe për mbarë njerëzinë
Përpara
Të gjithë bashkë
Drejt amshimit të lumturisë
!!!
                        Garlate (Lecco), 7 mars 2011

NELLE TRACCIA DELLA PAROLA

Nel nostro regime
Si parla soltanto per l’amore
E
Nelle traccia delle dolcissime parole
Scorre tanto miele dell’amore
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

DA QUANDO SONO VENUTI

Nella mia terra
Si comportano con i loro estremi caprici
Prepotenti
Si mischiano in tutti movimenti
Vogliono indirizzare la vita
Secondo i venti dei loro interessi
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

NELLA STRADA DEL CUORE

Marciamo con la regina
Sotto la bandiera del piacere
Cantando
Le migliori canzoni dell’amore
Avanti!
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

NEL MESE DI  PRIMAVERA

Con tanti sacrifici
E con decisiva dedizione
Siamo entrati nel mese della vita
Nella nostra primavera di vita
Realizziamo i sogni
E partiamo orgogliosi
Nell’eterna strada
Dell’amore
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

CON COSCIENZA

Tutto quanto che facciamo
Nel processo dell’amore
Facciamolo con coscienza
E con piena consapevolezza
-
Avanti!
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

INTEREZZA DELL’AMORE

Dappertutto nel nostro regime
Si mischia la carità
Con la solidarietà
Vogliamo bene uno - l’altro
A tutto questo
Dicono amore
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

CON NOTE DELL’AMORE

Tutte le canzoni della nostra festa
Si cantano
Con note dell’amore
Oggi
E nell’eternità
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

RIDUZIONI

Mentre in tanti rilievi di questo mondo
Si riduce l’amore
E i diritti umani
Nella mia Dardania
Si riducono gli odi
E i mali
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

CON IL NONNO

Con le più belle favole
E con i fatti storici
Ci siamo partiti
E continuiamo
Nell’eterna strada
Dell’amore
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

IL CUORE CON CORAGGIO

Per quelli nostri passi
Con decisione dell’amore
Pieno del coraggio
Ha parlato il cuore
E gustiamo insieme
Il meraviglioso nettare
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

DENTRO IL DESIDERIO

Scoppiano le dolcissime canzoni
Con il fuoco dei sogni dell’amore
Noi operiamo
Anche festeggiamo
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

SANTISSIMO GIORNO

Il benedetto 7 Marzo
Per la nostra intera nazione
È storico giorno
Troppo grande
Giorno caro
E santissimo
Questo giorno del Maestro
Che ci chiama
Di aprire gli occhi
La mente e il cuore
Verso gli orizzonti di sapienza
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

PRIMA PARLIAMO

In ogni iniziativa dell’amore
Con la regina
Prima parliamo
Mettiamoci d’accordo
E cominciamo le operazioni
Nei santissimi atti
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

CON OCCHI DELL’AMORE

Li vediamo tutti gli affari
E i guai
I grandi giorni delle feste
E i difficili giorni
Insieme li troviamo
I varchi della libertà
Per il paradiso di felicità
Illuminiamo il mondo
Con raggi del piacere
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

SOTTO I PRIMI RAGGI

Con la beata regina
Abbiamo preso la storica decisione
E abbiamo cominciato
Con il primo atto
Dell’amore
Nell’apertura del nuovo giorno
Della storia
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

DICIAMO LA VERITÀ

Non affrettiamoci o gente
Con pensieri e supposizioni
La verissima storia si fa
Soltanto con le verità
Perciò stiamo attenti
Ed esatti
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

OLTRE I PENSIERI

Scorrono le parole
Con dolcezza
Come nettare dell’amore
Dopo cominciano in pratica
Gli atti benedetti
E santissimi
Del beato amore
Avanti
Con solidarietà
Fino alla felicità!
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

QUANDO VOGLIONO …

Diventano potenti
E visivi
In ogni passo della carità
E dell’amore
Con solidarietà
E con umanità
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

CON DECISIONE DEL CUORE

La mia dolcissima uccellina
La porto nel trono
E la incorono
Regina dell’amore
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

IL NOSTRO TEMPO

Ormai sanno tutti
Nell’intero mondo
Che questo bel tempo
Pieno della dolcezza dell’amore
È nostro
E soltanto nostro
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

DENTRO LA CAPACITÀ

Impegnarsi ognuno
Fino all’ultimo punto di forza
Contribuire
Con corpo e con spirito
All’amore
!!!
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

DOPO LA BUONA PAROLA

Con regole dell’amore
Cominciano anche gli atti buoni
Tutta la dolcezza dell’amore
Diventa alimentazione dell’umanità
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

NELLA FILA DELLE DOMANDE

Mi portano attraverso i secoli
In tutti gli anni
E in tutte le stagioni
Nelle storiche feste
E nelle guerre eroiche
Della libertà
Per i momenti dell’amore
Mi chiedono dettagli
Anche per scopi della felicità
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

HA PARLATO LA STORIA

Nella mia Stublla martire
Secoli fa
Ha parlato e ha scritto
La storia
Con dorate lettere
Dell’albanese benedetto
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

QUI SIAMO NOI

Nel vostro mondo fatte che cosa volete
Attenti però
Qua e il nostro mondo
Siamo noi
Con tutte le storiche decisioni
Parla la fede
E l’amore
Fiorisce la speranza
E la libertà
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

ERANO LORO …

Per tutte le difficoltà
E le sofferenze
Noi non ci sentiamo colpevoli
Neanche causanti
Erano loro
Che hanno cominciato tutto
E li hanno tremati le nere nuvole
Erano loro che hanno invocato
Morte e tragedie
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

BENE E MALE

In ogni punto del riposo
Tra le quotidiani operazioni
Parliamo
E valutiamo
Ogni passo
E ogni movimento
Bene
Oppure male
Non deviamo per niente
Dalla realtà
Così com’è
Anche l’esprimiamo
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

NON AFFRETTIAMO NOI

In tutti i processi
E negli storici problemi
Per tutte le cose
Di gioia e delle sofferenze
Camminiamo piano
Senza mai affrettarci
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

ANDIAMO LONTANO

Sulle ali dell’amore
Voliamo
Nei cieli di felicità
Andiamo lontano
Fino all’eternità
!!!
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

CON PRINCIPI DELL’AMORE

Apriamo ogni aurora
Secondo le dolcissime chiamate
Dei sogni d’oro
E chiudiamo ogni serata
Di tutti giorni
Della benedetta epoca
Della libertà
E dell’amore
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011

MAESTRI E ALLUNI

Oggi è grande giorno
Tutti sono in festa
Maestri e alluni
Promettono
E s’impegnano
Con piena volontà
Con la mente e con il cuore
Milleuno miracoli
Li faranno
In ogni giorno
Dell’ogni stagione
Per se stessi
Per la società
E per l’intera umanità
Avanti
Tutti assieme
Verso l’eternità di felicità
!!!
                        Garlate (Lecco), 7 marzo 2011
Fjala e Lire - Free Speech

1 comment:

Anonymous said...

Zeus is the king of all the Gods and the ruler of Mount Olympus. for more knowledge about this king, read articles at www.vssm.org

Javier
www.vssm.org