Sunday, 17 February 2013

Propozim për Vlerësim!Vilhelme Vranari Haxhiraj  Të nderuar miq, lexues dhe bashkëpunëtorë të mediave në emigracion, krijues dhe studiues, kritikë dhe analistë brenda jashtë vendit po ju drejtohem për mbështetje, në vazhdim të kërkesës së ditëve më parë.
Bota nuk i ka heronjtë apo njerëzit e shquar dhe i krijon, kurse ne i kemi dhe i lëmë në harresë, ose i ngremë në piedestal pas vdekjes. Duke parë se antivlera në tërësi ka mbuluar vlerat reale, ku vlerësohen me fushata në bazë miqësie dhe partiake, ose pse X person ka marrë çmim dhe unë jo. Vlera nuk matet nga sasia, as miqësia dhe as nga pasuria, pasuri për të është se sa këto vlera intelektuale i shërbejnë kombit, shoqërisë dhe zhvillimit, apo ç' mesazh edukativ dhe vëllazërimi j ep një vepër apo një media.
Mediat që punojnë në emigracjon nuk janë Fluide, as abstrakte. Ato drejtohen nga stafe të formuara në bazë shoqërie dhe atdhetarie dhe po japin vlera maksimale. Jam e mendimit që intelektualët e shquar që punojnë me mediat në emigracion për njohjen e historisë, kulturës dhe vlerave kombëtare, të vlerësohen, në këtë vit me të cilin nis 100 vjetori i dytë i Pavarsisë.  
Po ju parashtroj dy kërkesa që t'ia paraqesim Shtetit Shqiptar:
1- Meqë Qeveria e parë shqiptare me Kryeministër Ismail Qemalin, funksionoi vetëm 14 muaj, jemi të mendimit që:

           Viti 2013 të shpallet Viti "Ismail Qemali"

2- Intelektualët e shquar sipas listës t'i propozohet Qeverisë Shqiptare, duke e nisur me Dr. Fatmir Terziun, sipas vlerave, duke nisuer nga Çmimi maksimal, secili të marrë çmimin që meriton.

*Dr. Fatmir Terziu, Botues dhe drejtor i revistës prestigjioze Akademia "Fjala e Lirë" dhe "Albania News", si intelektual i shquar që e ka vendosur veten mes personaliteteve botërore në fushën e Kritikës, Kinematografisë, Publicistikës, Botimit dhe shkrimtar mjaftë i talentuar në disa gjini , i vlerësuar me disa çmime kombëtare dhe ndërkombëtare ,që jeton dhe punon si Akademik në Londër, mendoj të vlerësohet me Çmim Maksimal

*Baki Ymeri-drejtues i revistës "Shqiptari", poet, përkthyes dhe publicist, që me shumë kurajo dhe vullnet vazhdon punën e të Atit dhe Rilindasve të tjerë në vazhdim të shoqërisë Drita -Bukuresht i vlereësuar me disa çmime, meriton vlerësim dinjitoz.

*Ajet Nuro-drejtor i "Tribuna Shqiptare", publicist-Kanada.

*Dalip Greca-kr/redaktor i Gazetës "Dielli",publicist -ShBA.

*Ruben Avxhi, Drejtor i Gazetës "Ylliria" publicist - Sh.BA.

*Flori Bruqi, Drejtor i "Agjencionit Floart" ,shkrimtar, publicist-Prishtinë

*Raimonda Moisiu, publiciste "ttclub", poete dhe veprimtare, Sh:B:A

*Kozeta Zylo, poete, publiciste e"Pawn", ka hapur shkollë shqipe dhe televizion shqip ShB.A.

*Hasan Aliaj, publicist, drejtor i gazetës "Rrënjët", Itali

*Elida Buçpapaj, poete, publiciste dhe drejtuese e "Voal", Zvicër    

*Gëzim Marku, drejtor e kr/redaktor të "Zemra Shqiptare"-Suedi

*Sedulla Zendeli Daja, hartues i katër fjalorëve shqip suedisht dhe suedisht shqip, si dhe i një fjalori për fëmijë . Hapës i shkollave shqipe- Suedi

*Sokol Demaku- shkrimtar, drejtor i revistës "Dituria"- Suedi

*Vasil Qesari, gazetar i TV Francë, publicist dhe fotograf i talentuar

*Prof.Dr Eshref Ymeri- gjuhëtar, historian dhe publicist -ShBA

*Dr.Vedat Shehu-inxhinier, publicist- ShBA

*Prof.Dr. Rasim Bebo,--historian, publicist- ShBA  

Nga Arbreshët:

*Prof. Doc: Italo Costante Fortino-shef Katedre i Gjuhës Shqipe Univ.Napoli- Albanolog-Itali

*Dr.Vincenzo Cucci ,President i "Vatra Arbëreshe"-Chieri( Torino ) Itali

*Prof.Agostino Giordano, drejtor i revistës "Fjala Arbëreshe", Profesor i Gjuhës Shqipe-Kalabri.

***

 

vo: Pres miratimin tuaj, sipas dëshirës, shtoni emrin në listën e mëposhtme, në bazë të së cilës do të bëjmë kërkesën për vlerësim. 

 Secili nga zotërinjtë apo zonjat e propozuar të më dërgoj një CV të plotë, ku të pasqyrohet edhe aktiviteti dhe vlerat letrare-artistike apo kombëtare që mbart.     

  Ju falenderoj për kohën dhe mirëkuptimin!

     Vilhelme Vranari Haxhiraj

E-Mail: haxhirajvilhelme@yahoo.com

Lista emërore për vlerësimin e intelektuave , drejtues

        të mediave në emigracion

  Falenderoj shoqatat,fondacionet dhe gjithë intelektualët shqiptarë që

 e mbështetën këtë nismë të paanshme. Që dashamirësit nuk i mungojnë

 këtij vendi. e dëshmon kjo listë 2-3 ditore dhe përshëndetjet e shumta.

 Duke u nisur nga e mira, besoj se ky është vetëm hapi i parë, jam e

bindur që lista do të shumëfishohet.                              

Theksoj dhe u bëj të ditur se këtë nismë e kanë përkrahur:

1-Fondacioni "Musine Kokalari" me President Z. Agim Musta
2-Shoqata e Përgjithshme e Integrimit të Burgosurve dhe Përndjekurve Politikë me
Sekrear të Përgj. Z. Besim Ndregjoni.
3-Shoqata e Miqësisë Shqipëri -Kinë me kryetar Z.Teki Muka.
4- Partia e Ballit Kombëtar Dega Vlorë me Kryetar Z.Ridvan Mersini
5-Shoqata.P.I. B.P. Politikë dega Vlorë 
6-Shoqata.P.I. B.P. Politikë dega Berat 
7- Shoqata.P.I. B.P. Politikë dega Shkodër
 Lista emërore
1-Vilhelme Vranari Haxhiraj-"Mjeshtër i Madh"shkrimtare- publiciste, studiuese, -Vlorë
2-Fitim Haxhiraj- Koreograf- ekonomist-Vlorë
3-Agim MustaDrejtor i Fondacionit "M.Kokalari" shkrimtar i burgosur  politik, Tiranë
4-Margarita Xhepa - Artiste " Nder i Kombit"-Tiranë
 5-Lefter Çipa- poet i shquar, "Mjeshtër i Madh" Himarë
 6-Skënder Kamberi-Piktor i Popullit -Tiranë
 7-Roza Xhuxha Anagnosti- Artiste "Mjeshtre e Madhe"-Tiranë
 8-Besim Ndregjoni,-Sekretar i Përgjithshëm i Sh. Mbarëkombëtare për       Integrim të Burgosurve dhe të Përndjekurve Politik
 9- Ridvan Mersini-Kryetar i P.Ballit Kombëtar & Sekretar i Qarkut Vlorë
10-Lek Spathari- muzikant-trompist-Itali
11-Ermelinda Spathari -Violonçeliste-Itali
12-Petraq Truja- Prof. Universiteti .I.Qemali-Vlorë
13-Shaban Xhyheri- Ish i burgosur Politik- Kryetar Nderi i Sh. "Ali Asllani".
14- Kristaq Pavli-Kardiolog-mjek -Vlorë
15-Timo Mërkuri-poet, shkrimtar-Sarandë
16-Vladimir Haxhiraj-jurist -Vlorë
17-Rezarta Merkaj-Ekonomiste Vlorë
18-Ivo Spathari- tenist,student -Itali
19-Nedo Xhyheri- Pensioniste -Vlorë
20-Bedri Çoku- Poet- ish i burgosur politik-Tiranë
21-Murat Gecaj-Prof.Dr, shkrimtar Publicist-Tiranë
22-Agron Shehu- drejtor i Muzeut të Pavarësisë- Vlorë
23-Leonora Shehu -Mësuese matematike
24-Theodhori Baba- shkrimtar -poet Himarë
25-Kristo Çipa - ekonomist, poet Himarë
26-Pirro Mërkuri-Drejtor i shkollës "Avni Rustemi"
27-Liljana Metaj-Mësuese-ShBA
28-Saimira Kondaj- studente pasuniversitare, Itali
29- Boro Nazaj- Ekonomist, gazetar dhe poet
30- Flamur Kalemi -Dr-stomatolog
31-Dallëndyshe Kalemaj-nd/mjeke
32-Qazim Qataj -Agronom- Kras -Tepelenë
33- Faik Jonuzaj- Biznesmen -Ndërtues -Tepelenë
34- Erion Kalemi- mjek Stomatolog
35-Vehap Xhindole- shkrimatr-përkthyes Elbasan
36-Ilir Çela- Trainer i Kombtares së Mundjes-Elbasan
37-Djana Çela -mjeke pediatre Elbasan
38-Bajram Koshena - poet i pëndjekur politik
39-Foti Bixhili-poet-Himarë
40-Odise Goro- poet, Himarë
41- Afërdita Zhupa- ekonomiste- Dhërmi
42-Lenica Cali -poete -Himarë
43-Stavro Mërkuri- poet- Pilur
44-Meto Hoxha- poet- mësues letërsie
45-Rasim Kamberi- Inginier Topograf                             
46- Rolanda Dupi-mësuese
47- Sose Isaku- Stiliste
48- Luftar Kamberaj -Inxhinier gjeodezi -miniera-Selenicë
49- Lutfi Alizoti-piktor -komuniteti çam
50-Osmën Osmëni -Inxhinier ndërtimi
51- Bexhet Jahaj- ushtarak
52- Vasil Gaxheli- Mësues- Drejtor shkolle
53-Maku Pone -Shkrimtar -Publicist-Fier
54- Xhevdet Nure- Ushtarak i lartë
55--Fatos Muka -Krye komisar- ish drejtor i kufirit detar
   56-Elina Muka- mjeke
   57-Syrja Hodo- Solist i parë i grupit polifonikTërbaç
   58- Elton Muka- student -Juridik
   59- Enrieta Toska-Itali
   60- Arian Dyrmishi-Itali
   61-Esiana Gjini- Administrim Banke
   62-Ada Resulaj-studente- menaxhim-biznes.
   63-Hiqmet Mehmetaj- Poet, Drejtor shkolle 
   64-Artur Vrekaj-ShBA
   65-Memet Kojani-Inxhinier
66-Zenel Drangu- Kryetar i Sh. Integrimit të Përndjek politikë, Shkodër  
67-Teuta Dervishali- ekonomiste
68-Murat Protoduari -Kryetar i Sh. Integrimit të Përndjek politikë,Berat 
69- Dituri Kojani- mësuese-Vlorë
70-Rait Beqiri- Pedagog Historie-Itali
71-Mehmet Dervish Aliu - pedagog matematike.
72- Lutfi Troka- pensionist, lexues
73-Ndue Lazri- publicist,-Shkodër
74-Gentiana Zagoridha, mësuese,historiane -Durrës
75-Ramiz Lushaj -drejtor i studimeve historike shqiptaro-amerikane ShBA
76- Arqile Gjata- poet, Greqi.
77-Fatmir Karemni- skenarisst TV- 
78-Xheladin Mjeku-shkrimtar-kritik-Prishtinë
79-Niazi Hoxha-Vezhdanisht -ish i burgosur politk
80-Prof:Dr:Bardhosh Gaçe, historian,"Mjeshtër i madh"-Kryetar i Sh."Ismail Qemali"  81-Fadil Seriani- ekonomist -Tiranë
82-Ahmet Demo- Mësues ,Kryetar i Shoqatës "Labria"  
83-Asqeri Llanaj-mjek stomatolog, shkrimtar.
84-Halim Halimi -regjisor Pallati "Labëria", Kryetar i Shoqatës "Çamëria"
85-Qemal Biraku, gazetar 
86-Vjollca Tytyni, Mësuese letërsie , publiciste.
87-Kreshnik Alimerko- jurist, Drejtor i Qëndrës së Punësimit dhe Kualifikimit
88-Dr.Kosta Koci- Doktor-neurolog
89-Ruhi Zeqiri-Sekretar i Shoq.Çamëria 
90-Dr.Shpendi Karemani- Inxhinier petëzimi, Biznesmen,-Tiranë
91-Emirieta Karemani-Inxhiniere kimie -Tiranë
92-Alma Tirana- Financiere (Bankë)
93-Paqo Petriti-mësuese
94-Bardha Dervishi- pensioniste
95-Halim Dahriu: Akademik, Prof, Ing. Nafte-Francë
96-Dr.Rudina Alimerko, pedagoge në Univeritetin Pavarësia. 
97-Lefter Qato- poet, mësues në pension
98-Tefta Bisholla- Mjeke-farmaci
99-Nikolla Prevaci- mjek -Itali
100-Elvira Bonjaku- Mësuese Greq
101-Prof. Fatmir Minguli 
kritik, pedagog inginieri-Univ. "A.Moisiu" N/kryetr i Sh. "Kostandin Kristoforidhi"
102-Kristaq Bisholla -mjek-kirurg 
103-Mexhit Haxhiu, Mjeshtër i Madh i Sportit 
104-Raimonda Minguli-Inxhiniere kimiste Durrës
vo: Pres miratimin e shumë të tjerëve të shtojnë listën e mëposhtme, në bazë të së cilës do të bëjmë kërkesën për vlerësim nga Qeveria. Jam e kënaqur që në adresë të kësaj nisme më kanë ardhur përshëndetje të panumërta.
Zotërinjtë apo zonjat e projektuara për vlerësim të më dërgojë një CV të plotë, ku të pasqyrohet edhe aktiviteti dhe vlerat letrare-artistike apo kombëtare që mbart.           
  Ju falenderoj për kohën dhe mirëkuptimin!
     Vilhelme Vranari Haxhiraj
E-Mail: haxhirajvilhelme@yahoo.com


No comments: